Alumnidagen 2024 – Met Elmer Hendrix

Alumnidagen: 1 en 2 juli 2024

Even stilstaan om weer verder te bewegen

Jaarlijks organiseren wij “oogstdagen” voor Alumni die de Business NLP Practitioner, Business NLP Master en/of Post Master Training gevolgd hebben bij IvPE. Ook introducés zijn welkom, jij kunt ze immers op weg helpen met het NLP gereedschap dat je in huis hebt!

Het ontmoeten van oude bekenden en nieuwe mensen, die als gezamenlijk doel hebben het actief houden van de opgedane inzichten. Het steeds weer verder ontwikkelen aan de hand van NLP wordt tijdens de jaarlijkse alumnidagen telkens weer als zeer inspirerend en zinvol ervaren. Ik verheug me weer om samen twee bijzonder mooie dagen te maken! Twee bijzondere dagen waar je gelijkgestemden ontmoet; je zit gelijk op “dezelfde frequentie”! Twee bijzondere dagen om jezelf te voeden, te inspireren en op te laden.

Ingrid Straet

Dit jaar betreft het weer een mooie tweedaagse met op 1 juli aandacht voor “NLP verzoeknummers” die je vooraf kunt inbrengen- verzorgd door mezelf.
Op 2 juli komt Elmer Hendrix weer om jullie onder te dompelen in het systemisch gedachtengoed van Familie- en Organisatieopstellingen.

Wil jij op een verfrissende manier verdieping aanbrengen in je eigen ontwikkeling en persoonlijk leiderschap? Kom dan naar de alumnidagen op 1 en 2 juli 2024.

1 Juli – Een ronde door de NLP toolbox- Ingrid Straet

Op 1 juli verzorg ik een verdiepingsdag op de NLP toolbox. Deel met mij je verzoeknummers welke NLP technieken en tools je graag nog eens samen met mij en anderen wil oefenen en doorlopen.  Je kunt vooraf indienen welke waardevolle interventies uit je NLP toolbox je graag nog een keer wilt oefenen of waar je vragen over wilt stellen. Wees er snel bij met je wensen! Ik zal zorgen dat je op de gewenste thema’s ook verdieping en uitbreiding ophaalt.

2 Juli – Systemisch werk met Elmer Hendrix

Deze dag staat in het teken van systemisch werken en opstellingen. Elmer zal zijn gedegen kennis met jullie delen en daarnaast aan de hand van (fysieke) opstellingen en waarnemingsoefeningen bekijken én ervaren wat de systeemdynamiek in families en organisaties in de onderstroom bewerkstelligt. Het is een werksoort die het mogelijk maakt om inzicht te krijgen in hardnekkige en belemmerende patronen die we zowel in ons persoonlijk leven als in bedrijven kunnen tegenkomen.

De wetmatigheden achter sociale ‘systemen’ zoals families, je klas, bedrijven, je cultuur of welke groep dan ook, zijn in feite heel basaal maar vaak ook heel onbewust. Het kan je een aha-ervaring kan geven op het moment dat je het leven door een systemische bril kunt gaan bekijken. Met deze inzichten kun je gemakkelijker belemmerende en herhalende patronen doorbreken, bewustere keuzes maken en vrijer in het leven gaan staan.

Het onderdeel familie-organisatieopstellingen wordt gegeven door Elmer Hendrix. Hij is oprichter van het Instituut voor Systemisch Werk en ondervindt telkens weer de grote waarde van dit werk en blijft zich buigen over nieuwe toepassingen en uitzetgebieden voor het systemisch werk.

Waarom jij mag komen?

Deze twee dagen staan in het teken van jezelf voeden, inspireren en weer opladen. Sta jezelf toe in twee dagen op een heerlijke buitenplek – de Boerderij – even op pauze te drukken en met energie en richting de tweede helft van het jaar in te gaan. We maken twee dagen lang diepgang waarbij je nieuwe kennis op doet voor verdere groei en bewustzijnsontwikkeling. Ben jij er ook dit jaar weer bij? Meld je dan aan.

Ik maak in de gevraagde investering graag onderscheid voor deelnemers die het zelf ‘moeten’ betalen of deelnemers die via hun (eigen) organisatie kunnen deelnemen.

Voor ondernemers, managers, professionals. Ik verheug me om weer mooie dagen voor je te verzorgen!

Data & tijden:
Maandag en dinsdag
1 en 2 juli 2024
Ontvangst vanaf 9.30 uur
Aanvang 10.00 uur
Lunch 13.00 tot ongeveer 14.00 uur van Saranne.
Einde dag 17.30 uur – naborrelen in ‘ons eigen café’.

De zakelijke prijs is € 360,- vrij van BTW,
de particuliere prijs is € 250,-  vrij van BTW voor deze 2-daagse.
Inclusief koffie, thee en gezonde heerlijke lunch.

Elmer Hendrix

Elmer Hendrix

Het bezig zijn met systemisch werk en dit andere mensen te leren is zijn passie. Voor hem is deze werkvorm (de grondlegger Bert Hellinger noemt het ‘toegepaste filosofie’) diep verbonden met het leven zelf en met onze maatschappij.

De innerlijke houding tijdens het begeleiden van opstellingen is een richtlijn voor zijn innerlijke houding in het leven zelf. “Alleen wanneer ik zelf oprecht bereid ben om te groeien en bewuster te worden, durf ik de verantwoordelijkheid te nemen om opstellingen te begeleiden”. Door met dit werk bezig te zijn en zich daarin helemaal over te moeten geven aan het niet-weten, merkt hij dat hij steeds meer in contact kom met de essentie van het leven. Pijnlijke processen die hij in het dagelijks leven en in het begeleiden van opstellingen tegenkomt, zijn hierin een stimuli voor groei, en kan hij ze oprecht welkom heten.

Bekijk ook de eerdere alumnidagen

» Bekijk de alumnidagen van 2021
» Bekijk de alumnidagen van 2018
» Bekijk de alumnidagen van 2017
» Bekijk de alumnidagen van 2016
» Bekijk de alumnidagen van 2015
» Bekijk de alumnidagen van 2014

Wat vind ik belangrijk?

De coaching van Ingrid heeft mij helder gemaakt welke waarden en aspecten ik in mijn werk belangrijk vind. Ingrid's manier van werken is respectvol en ze weet haar veelzijdige kennis en ervaring van modellen flexibel in te zetten. Hiermee realiseert ze veel effect in korte tijd.

Carina van Reeven - Shared services professional

Meer inzicht in mezelf en de ander

Goed beslissingen nemen vraagt inzicht, overzicht, analyse, daadkracht en efficiënte communicatie hierover. Maar ook de emotionele kant van besluiten is wezenlijk: wat doet het met de ander, hoe houd ik voldoende afstand?

Ton Bressers - Bestuurder

De jaren ervoor 'doorgestoomd'

Een aantal jaren geleden werd ik mij bewust dat er verandering moest plaatsvinden in mijn loopbaan. Ingrid heeft mij als coach enorm geholpen bij dit veranderingstraject. Ik had eigenlijk al die jaren ervoor "doorgestoomd" zonder ook maar over mijn persoonlijke ontwikkeling na te denken. Met hulp van Ingrid heb ik gedroomd, geïdealiseerd en vooral ook gerealiseerd.

Paulien Kok - Ondernemer

Coachende stijl van leidinggeven

Door de trainingen weet ik de ander beter in zijn eigen taal aan te spreken en heb ik een meer coachende stijl van leidinggeven ontwikkeld. Ook ben ik me meer bewust geworden van mijn onbewuste patronen en durf ik daardoor nu meer intuïtief te handelen. Daarnaast zit de kracht van de trainingen voor mij in de uiteenlopende onderwerpen en de diversiteit van de gastsprekers, welke telkens weer zorgen voor verfrissende inzichten.

Rob Mutsaers - Zelfstandig ondernemer