Petra Kwast

Manager

Petra volgde de Business NLP Practitioner, NLP Master en Post Master Practitioner training bij IvPE. Lees hieronder haar verhaal.

Een Afrikaans gezegde zegt .. 

Een Afrikaans gezegde zegt: ‘if you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together‘. Dat is waar het wat mij betreft bij het IvPE ook om draait, om de kracht van gezamenlijkheid. Van oktober 2011 tot en met oktober 2012 volgde ik achtereenvolgens de Business NLP Practitioner en Master aan het IvPE. Sinds februari 2013 verdiep ik mij verder in de NLP-materie door er de Post Master te volgen. Ik blijf keer op keer terugkomen op deze plek, omdat het navolgende hier wat mij betreft samenkomt:

  • Analytici, Organisatoren, Communicatoren en Creatoren
  • Neuro Linguistisch Programmeren, Herrmann Brain Dominance Instrument, Situationeel Leidinggeven, Covey, Enneagram en meer praktische modellen
  • Het menselijke (de psyche) en het zakelijke (economie) of zoals Ingrid dat zelf zo mooi zegt:
    ‘Humanity into Business’
  • Dromen en concreet zijn conform Ingrid haar motto ‘Idealiseren en Realiseren’
  • Een schitterend rustige plek waar het heerlijk vertoeven is in de drukte van alledag.

Het IvPE laat mij hiermee zien dat ogenschijnlijke verschillen en/of tegenstrijdigheden niet goed of slecht zijn. Het laat mij zien dat er balans ontstaat als deze verschillen samen gaan en dat van daaruit een kracht kan ontstaan die mijns inziens groter is dan de som der delen.

In de Practitioner heb ik op gedragsniveau de basis gelegd, in de Master heb ik meer geleerd over de overtuigingen die ons gedrag bepalen. In de Post Master, ben ik vooral bezig geweest met mijn eigen identiteit en hoe ik daarmee het verschil kan maken. Dit zelfbewustzijn maakt dat ik bij de keuzes die ik maak in mijn werk en in mijn privéleven dicht bij mijzelf kan blijven. Ik weet waar ik zelf waarde kan toevoegen en waar ik dat beter aan een ander kan overlaten. Het zien van die ander en het sponsoren van die ander om ook die bewust te maken van zijn eigen unieke talent is daarbij een belangrijke vaardigheid die het IvPE mij heeft geleerd.

Dit vonden zij van hun Business NLP Training

Lees hoe andere managers, docenten, ondernemers en coaches hun Business NLP training hebben ervaren. Lees hier alle ervaringen.