Irene Ogier

Consultant Cardan Technobility/ Staffing

Irene volgde de Business NLP Practitioner, NLP Master en Post Master Practitioner training bij IvPE. Lees hieronder haar verhaal.

“Een cadeautje in een hectische tijd”

In de afgelopen jaren heb ik bij Ingrid de opleiding NLP mogen volgen. Onlangs heb ik mijn master opleiding met goede beoordeling mogen afronden.

Als ik terugkijk naar deze periode, zie ik het volgen van de opleiding als een cadeautje in een hectische tijd. Een tijd waarin de recessie zijn intrede deed, waarin de wereld in beweging ging en er veel veranderingen volgde.
Een tijd waarin ik merk dat bedrijven, organisatie en mensen veranderen en moeten veranderen omdat de tijd die we hebben gehad, een tijd is die niet meer terug zal komen. Met elkaar zoeken naar nieuwe invalshoeken en nieuwe mogelijkheden.
NLP heeft mij in mijn vak geleerd, nog beter te luisteren en te horen wat de vraag is die mensen en organisaties aan mij stellen. Als coach ga ik op weg met mensen en organisaties met vaak als doel een verandering in te gaan.
Een verandering die nodig is om te zorgen dat er persoonlijke en bedrijfsverbetering op treedt. Met als middelpunt de mensen waarmee je de verandering kunt inzetten.

NLP heeft mij geleerd “te horen” wat communicatie te weeg kan brengen. En vooral te coachen vanuit positieve feedback. Dat laatste is niet alleen voor mij van belang binnen mijn werk maar heeft mijzelf ook veel gebracht binnen het omgaan met alle kinderen in ons huis. Een samengesteld gezin en nieuwe tijds kinderen is een uitdaging maar door anders te kijken, luisteren en reageren, ontstond er voor mij zowel in mijn werk als privé meer rust.

Binnen Cardan zijn wij altijd bezig om mensen op een positieve manier “in beweging te krijgen”. Dat doen we op een innovatieve en creatieve manier. NLP heeft mij extra tools gegeven om dit binnen ons management team verder te ontwikkelen.

Daarnaast heeft de werkwijze en zienswijze van Ingrid mij erg geïnspireerd.
NLP tools zijn tenslotte alleen te gebruiken als je zelf weet waar jouw eigen identiteit, waarde en normen, overtuigingen in liggen en waar ze vandaan komen. Het geven van de opleiding, waarbij ook ikzelf een onderzoek naar mijzelf heb gedaan, heeft Ingrid op integere wijze gedaan in een veilige omgeving.

Nog altijd geniet ik 1x per 3 maanden van het samenkomen van onze intervisie groep waar mensen van diverse beroepsgroepen en diverse organisaties aan deelnemen. Voor mij blijft het “cadeautje” dus regelmatig terugkomen.

In de toekomst hoop ik vaker op de boerderij te kunnen zijn. Een inspirerende plek om te zijn! En een vriendschap met Ingrid waar ik heel blij mee ben. Het op gelijke wijze kunnen communiceren door ook de gedachten van NLP.

Irene Ogier
Consultant Cardan

Dit vonden zij van hun Business NLP Training

Lees hoe andere managers, docenten, ondernemers en coaches hun Business NLP training hebben ervaren. Lees hier alle ervaringen.