Situationeel leiding geven

Situationeel leiding geven:

Mensen motiveren en stimuleren

Hoe motiveer en stimuleer ik optimaal mijn medewerkers, mijn collega’s en mezelf?

“Leiderschap is de kunst iemand iets te laten doen wat u gedaan wilt krijgen, gewoon omdat die ander er zelf zin in heeft het te doen” Dwight Eisenhower

Het begint bij het onderkennen van de vier verschillende fasen van ontwikkeling. Daarnaast het kennen van je eigen voorkeur leiderschapsstijl(en). Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren, gebaseerd op bewuste of onbewuste overtuigingen.

De meerwaarde die deze zienswijze kent zit in het flexibel en effectief toepassen van de passende leiderschapsstijl behorende bij het ontwikkelingsniveau per taak van de betreffende medewerker.

Niet alleen bij hiërarchisch leiding geven is dit een uitkomst. Ook bij functioneel leiding geven in b.v. projectmanagement en teamwork is deze manier van kijken en aanpak inmiddels een ruim beproefde methode.

Vooraf vult u een vragenlijst in die u meer gaat vertellen over uw voorkeursleiderschapsstijl. Deze wordt tijdens het avondprogramma besproken. U ontvangt deze avond dan ook de uitwerking van de vragenlijst en zeer praktisch ondersteunend materiaal dat het toepassen, gelijk de volgende dag al, mogelijk maakt.

Tijden: van 19.00- 21.00 uur
Bijdrage: € 25,00

Geïnteresseerd om deel te nemen? U bent van harte welkom!