Situationeel leiding geven

Situationeel leiding geven:

Mensen motiveren en stimuleren

Hoe motiveer en stimuleer ik optimaal mijn medewerkers, mijn collega’s en mezelf?

“Leiderschap is de kunst iemand iets te laten doen wat u gedaan wilt krijgen, gewoon omdat die ander er zelf zin in heeft het te doen” Dwight Eisenhower

Het begint bij het onderkennen van de vier verschillende fasen van ontwikkeling. Daarnaast het kennen van je eigen voorkeur leiderschapsstijl(en). Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren, gebaseerd op bewuste of onbewuste overtuigingen.

De meerwaarde die deze zienswijze kent zit in het flexibel en effectief toepassen van de passende leiderschapsstijl behorende bij het ontwikkelingsniveau per taak van de betreffende medewerker.

Niet alleen bij hiërarchisch leiding geven is dit een uitkomst. Ook bij functioneel leiding geven in b.v. projectmanagement en teamwork is deze manier van kijken en aanpak inmiddels een ruim beproefde methode.

Vooraf vult u een vragenlijst in die u meer gaat vertellen over uw voorkeursleiderschapsstijl. Deze wordt tijdens het avondprogramma besproken. U ontvangt deze avond dan ook de uitwerking van de vragenlijst en zeer praktisch ondersteunend materiaal dat het toepassen, gelijk de volgende dag al, mogelijk maakt.

Tijden: van 19.00- 21.00 uur
Bijdrage: € 25,00

Geïnteresseerd om deel te nemen? U bent van harte welkom!

Lees een aantal referenties van Boerderij-bezoekers

Wat vind ik belangrijk?

De coaching van Ingrid heeft mij helder gemaakt welke waarden en aspecten ik in mijn werk belangrijk vind. Ingrid's manier van werken is respectvol en ze weet haar veelzijdige kennis en ervaring van modellen flexibel in te zetten. Hiermee realiseert ze veel effect in korte tijd.

Carina van Reeven - Shared services professional

Meer inzicht in mezelf en de ander

Goed beslissingen nemen vraagt inzicht, overzicht, analyse, daadkracht en efficiënte communicatie hierover. Maar ook de emotionele kant van besluiten is wezenlijk: wat doet het met de ander, hoe houd ik voldoende afstand?

Ton Bressers - Bestuurder

De jaren ervoor 'doorgestoomd'

Een aantal jaren geleden werd ik mij bewust dat er verandering moest plaatsvinden in mijn loopbaan. Ingrid heeft mij als coach enorm geholpen bij dit veranderingstraject. Ik had eigenlijk al die jaren ervoor "doorgestoomd" zonder ook maar over mijn persoonlijke ontwikkeling na te denken. Met hulp van Ingrid heb ik gedroomd, geïdealiseerd en vooral ook gerealiseerd.

Paulien Kok - Ondernemer

Coachende stijl van leidinggeven

Door de trainingen weet ik de ander beter in zijn eigen taal aan te spreken en heb ik een meer coachende stijl van leidinggeven ontwikkeld. Ook ben ik me meer bewust geworden van mijn onbewuste patronen en durf ik daardoor nu meer intuïtief te handelen. Daarnaast zit de kracht van de trainingen voor mij in de uiteenlopende onderwerpen en de diversiteit van de gastsprekers, welke telkens weer zorgen voor verfrissende inzichten.

Rob Mutsaers - Zelfstandig ondernemer