Denkvoorkeuren

Denkvoorkeuren – de kracht van diversiteit

Of we nu zender of ontvanger zijn, al onze boodschappen worden gefilterd door onze denkvoorkeuren. Hetzelfde gebeurt met degene waarmee we communiceren. Onze denkvoorkeuren zijn van invloed op al ons handelen: Hoe we communiceren, leren, leidinggeven en werken.

Ned Herrmann ontwikkelde na het bestuderen van het gedrag van duizenden mensen, een eenvoudig te begrijpen raamwerk wat de verschillende denkvoorkeuren van mensen in kaart brengt. Dit raamwerk is gebruikt om een denkvoorkeur profiel te ontwikkelen, het HBDI® (Herrmann Brain Dominance Instrument®). Herrmann’s raamwerk en het HBDI® zijn gebaseerd op een metaforische voorstelling van het brein, die vier kwadranten laat zien: A, B, C en D. Alle vier kwadranten samen vormen wat Herrmann het “Whole Brain Model®” noemde.

Gebaseerd op een 120 vragen tellende vragenlijst (vertaald in 19 talen), geeft het HBDI® een helder inzicht in de denkvoorkeuren van individuen, teams en hele organisaties en hun manier van informatie verwerken. Dit assessment brengt de denkvoorkeuren in kaart en geeft daarmee een inventarisatie van cognitieve stijlen. Daarnaast wordt ook zichtbaar langs welke wijze denk- en werkprocessen men zich onder druk ontwikkelt.

Het HBDI® profiel geeft individuen de mogelijkheid om:

  • Boodschappen duidelijker en efficiënter te formuleren,
  • Ontvangen berichten/boodschappen gemakkelijker te kunnen “decoderen”,
  • Ook wordt zichtbaar welke wijze denk- en werkprocessen worden ontwikkeld onder druk.
  • Te identificeren welke activiteiten comfortabel zijn en welke activiteiten meer als een uitdaging worden ervaren,
  • Inzicht te krijgen in dat wat hun werkomgeving zou kunnen verbeteren.

Vul online de HBDI® vragenlijst in ( stuur hiertoe een e-mail naar info@ivpe.nl), je ontvangt dan een link om de vragenlijst in te vullen.
Tijdens het avondprogramma  ontvang je jouw profiel tezamen met een mondelinge en schriftelijke toelichting voor € 125,00 exclusief BTW .

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het avondprogramma zonder het invullen van de vragenlijst. Je krijgt dan een meer globale kijk op je eigen denkvoorkeuren.
De kosten zijn dan € 25,00 voor de avond.

Tijden: van 19.00- 21.00 uur
Bijdrage: € 125,00- excl BTW (incl profiel) of € 25,00 (excl. profiel)
Voor deelnemers aan de Business NLP Practitioner opleiding is het profiel gratis en inbegrepen in de training.

Geïnteresseerd om deel te nemen? Je bent van harte welkom!

Lees een aantal referenties van Boerderij-bezoekers

Wat vind ik belangrijk?

De coaching van Ingrid heeft mij helder gemaakt welke waarden en aspecten ik in mijn werk belangrijk vind. Ingrid's manier van werken is respectvol en ze weet haar veelzijdige kennis en ervaring van modellen flexibel in te zetten. Hiermee realiseert ze veel effect in korte tijd.

Carina van Reeven - Shared services professional

Meer inzicht in mezelf en de ander

Goed beslissingen nemen vraagt inzicht, overzicht, analyse, daadkracht en efficiënte communicatie hierover. Maar ook de emotionele kant van besluiten is wezenlijk: wat doet het met de ander, hoe houd ik voldoende afstand?

Ton Bressers - Bestuurder

De jaren ervoor 'doorgestoomd'

Een aantal jaren geleden werd ik mij bewust dat er verandering moest plaatsvinden in mijn loopbaan. Ingrid heeft mij als coach enorm geholpen bij dit veranderingstraject. Ik had eigenlijk al die jaren ervoor "doorgestoomd" zonder ook maar over mijn persoonlijke ontwikkeling na te denken. Met hulp van Ingrid heb ik gedroomd, geïdealiseerd en vooral ook gerealiseerd.

Paulien Kok - Ondernemer

Coachende stijl van leidinggeven

Door de trainingen weet ik de ander beter in zijn eigen taal aan te spreken en heb ik een meer coachende stijl van leidinggeven ontwikkeld. Ook ben ik me meer bewust geworden van mijn onbewuste patronen en durf ik daardoor nu meer intuïtief te handelen. Daarnaast zit de kracht van de trainingen voor mij in de uiteenlopende onderwerpen en de diversiteit van de gastsprekers, welke telkens weer zorgen voor verfrissende inzichten.

Rob Mutsaers - Zelfstandig ondernemer